Hej SD-väljare!

Jag antar att du vid det här lagret redan vet om att du har bidragit till att ge ett rasistiskt parti en vågmästarroll i den svenska regeringen. Visste du däremot att du även har gett vågmästarrollen till ett sexistiskt och homofobiskt parti? SD har en väldigt traditionell syn på könsroller, något som syns tydligast om man följer vad partimedlemmarna faktiskt säger och gör. Vi minns hur Erik Almqvist år 2010 sa ”skit i den lilla horan”, när en kvinna reagerade på hans handlingar. Vi minns också när Anna Hagwall sa att kvinnor som blir misshandlade i förhållanden har eget ansvar och borde sluta gnälla så mycket. Partiet anser att våldtäkter är ett problem som hör till invandringen, fast än de vanligaste namnen i svenska våldtäktsfall är svenska. Detta leder till att SD fokuserar på att minska invandringen, istället för att göra något åt problemet med våld mot kvinnor.
Partiet tycker också att man ska försöka förhindra aborter, och vill sänka abortgränsen. SD:s riksdagsledamot Margareta Sandstedt, och även partiet i helhet, ställer sig emot kvinnokampen. På deras hemsida skrev hon att ”Sverige behöver en fredstid för att lappa ihop sina krigsskadade efter feministernas skoningslösa härjande, och där man ges tid att sörja de barn, kvinnor och män som dukat under i det svenska könskriget”, men detta har nu tagits bort. SD:s slogan ”trygghet och tradition” stämmer alltså, till hälften.

SD håller givetvis även sina åsikter traditionella när det kommer till HBTQ-frågor. Endast heterosexuella har den mänskliga rättigheten till adoption och giftermål, om SD själv får välja. ”Dessa sexuella avarter är inte normala” har Björn Söder skrivit om homosexualitet.

SD försöker också att ge oss illusionen om att det finns en invandringskris. Vi kan utgå från att de flesta inte håller med. Visst finns det dock andra kriser i vårt land; exempelvis miljökrisen, som nästan alla miljöforskare beskriver som allvarlig. Hur hanterar partiet detta, tar SD den krisen på allvar? Nej. Visste du att SD fick kraftigt underkänt, och sämst betyg av alla partier i naturskyddsföreningens rapport? Vi har inte bara ett rasistiskt parti i regeringen. Vi har ett allmänt uruselt parti med betydande makt över Sveriges framtid.

Vidare läsning:

De vanligaste namnen i våldtäktsfall
http://research.nu/privat/valdtakt/

Naturskyddföreningens miljörapport
http://www.naturskyddsforeningen.se/partiernasmiljopolitik

Homofobiska citat från SD-ledningen
http://www.qx.se/12329/sd-driver-antihomopolitik-anda-far-de-stod

96-97% av miljöforskare är överrens om att människan ligger bakom större delen av växthuseffekten
http://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2014/sep/15/97-vs-3-how-much-global-warming-are-humans-causing

– Marielle

Följ oss på https://www.facebook.com/KortomSamhallet    

fw

Annonser

3 reaktioner på ”Hej SD-väljare!

    • Du kan ju googla själv efter vad du vill ha. Naturskyddsföreningens rapport har ju med alla andra partier också, som får betydligt bättre resultat än SD. Inga andra partier har så många fall av sexism och homofobi bland sig. Inga andra partier vill försvåra aborter. Endast SD och KD ställer sig emot homosexuellas rättigheter till abort och äktenskap.
      Att jag har så mycket dåligt att skriva om SD handlar inte om att jag vill hata SD, utan om att SD har många problem inom sitt parti.

      /Marielle

  1. Bra analys! Det är det som inte står i partiprogrammet som är det intressant utan partiets själ, vad de ledande verkligen tänker. Därför är partiföreträdarnas åsikter som de har uttryck på olika forum viktiga. SD-väljare: stå för vad ni har röstat på. Stå för att ni har röstat på homofober och kvinnohatare! Stå för att ni gått på lögnen om en ”invandringskris” som sätter miljöfrågorna i skuggan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s