Tryggt under foliehatt

Vår värld är fylld av konspirationsteorier, och vi som art älskar dem. De finns överallt. Det finns till och med folk som tror att vissa nyckelmänniskor, t.ex. Barack Obama och Elizabeth II, bara är maskerade och egentligen är reptiler, så kallade reptilian shapeshifters. Absurt. Hur som helst måste man på något sätt hitta ett skydd emot dessa knäppa idéer. Ett par av de vanligast cirkulerande teorierna berör läkemedel och kemikalier. För mig är ett bra vapen att bara ställa sig frågan varför.Varför skulle regeringen vilja ge alla barn autism via ett vaccin? Skulle inte det innebära en enorm kostnad för staten? Varför skulle läkemedelsindustrin förneka användbara preparat för att tjäna pengar på deras nuvarande ickefungerande? Om man nu vill se alla läkare, forskare och andra inblandade som onda människor, skulle de i så fall inte vilja använda de bättre preparaten för att tjäna pengar på dem? Varför skulle regeringen vilja släppa ut chemtrails över befolkningen, och försöka förgifta dem via det? När alla deras nära och kära tillhör befolkningen de i sådana fall skulle skada. 

Nu testar vi detta vapen mot en annan, väldigt vanlig, konspirationsteori.Varför skulle tiggare ljuga om att vara fattiga och behöva hjälp? Enligt Faktum får en tiggare 100-200 kr om dagen. Varför skulle någon sitta ute på gatan i kylan varje dag för denna summa? Varför skulle någon som har tillgång till lyxbilar och oxfile utsätta sig själv för detta?

Vissa kanske skulle svara att det handlar om människohandel, om organiserade kriminella ligor som utnyttjar folk och sedan tar pengarna ifrån dem. Vi testar det här igen. Varför? Varför skulle någon lägga ner så mycket tid och möda på 100-200 kr om dagen? Att människohandel är en verklighet för många är ingen hemlighet, men ingen skulle bry sig om att använda tiggare som källa till pengar. Europas problem med människohandel handlar om sexhandel och obetald arbetskraft. Varför? För att det (tyvärr) är något folk faktiskt kan tjäna pengar på. Så varför insisterar människor att hitta på såna här orealistiska förklaringar om EU-migranter? Kanske är det ett sätt för de att tryggt hålla sig borta från att se fattigdom och lidande i vitögat.

Att tigga ger dig småpengar. Det finns bara en typ av människor som är villiga att utstå kylan, hatet och förnedringen av att tigga: extremt fattiga människor som behöver vår hjälp.

.

Bilderna är på vanliga medborgare från Rumänien.
Fotograf: Jules, Järna

10250048_10152383620071416_8083577787260260563_n

1554420_10152383614756416_5836818164050729629_n

– Marielle Sterner
Följ oss på Facebook!

Annonser

En reaktion på ”Tryggt under foliehatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s