Välgörenhetsloppis!

Dik Manusch, romani för ”Se människan”, är en gatutidning som säljs av EU-migranter för 50 kr per tidning, där all förtjänst går till försäljaren. Tidningen gör det möjligt för EU-migranter att få en identitet som försäljare, istället för att vara tvingade till att tigga. Ett ytterligare syfte med tidningen är att lyfta vilka förhållanden dessa människor lever under och skapa en debatt och ett engagemang för vad som kan göras.
Kort om Samhället har tillsammans med Hjälp tiggare i Lund, Höörs eldsjälar och Hjälp till självhjälp Karlshamn, börjat distribuera tidningen Dik Manusch i Lund, Höör och Karlshamn. Hittills har tidningen sålt bra och både försäljare och köpare är glada över en chans till alternativ försörjning.

För att ha möjlighet att trycka och distribuera även nästa nummer av tidningen tänkte vi anordna en loppmarknad där alla pengar går oavkortat till tryckning av tidningen. Loppisen kommer att vara den 19 september kl. 6.30 – 15.00 , på Södra Esplanaden i Lund. Du kan även kolla in evenemanget på facebook. Om du har något att skänka som vi kan sälja under loppmarknaden får du gärna höra av dig till vår fbsida eller via mail: kortomsamhallet@gmail.com. Vi tar emot det mesta och behöver din hjälp!

Om du behöver lite inspiration med vad som kan tänkas skänkas, har det än så länge kommit in cd-skivor, dvd-filmer, en Ipod, kläder, skärp, skor, en golfbag med klubbor och leksaker. Jag kommer också att baka goda bullar som man kan köpa tillsammans med kaffe eller juice!

Välkomna!
– Alex Sturesson

Bild: Alex och vän i Indien.

44

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s