Psykologi i grundskolan

IMG_7362

Vi har startat en namninsamling med syfte att uppmana Sverige att kolla över möjligheterna att införa psykologi som ämne i grundskolan. För oss är det oförståeligt att ett ämne, så spännande och så viktigt, inte tas på större allvar. Psykologi är ett tungt vetenskapligt ämne och behovet av människor som är utbildade och jobbar inom psykologiska fält förväntas växa med 12% inom de närmsta tio åren.

SKRIV UNDER HÄR

Sveriges unga mår allt sämre enligt socialstyrelsens rapport från 2013, och oavsett vad orsakerna är vet vi tack vare olika studier att psykologisk undervisning kan hjälpa. Det har både en förebyggande effekt och lindrar symptomen hos dem som redan blivit sjuka. Psykiska sjukdomar dyker i regel upp i tonåren, och därför är det väldigt viktigt att vi sätter in förebyggande åtgärder tidigt.

I en amerikansk studie fick 28 elever i årskurs 8 testa att ha psykologi som ämne under en termin. Eleverna var i helhet väldigt glada och mycket intresserade i ämnet, och utvecklades på ett sätt som andra skolämnen inte kan utveckla elever. Bland annat ansåg de sig kunna navigera i samhället bättre, många gav upp vidskeplig tro, de sade sig förstå deras egna och andras rädslor bättre samt lärde sig att komma över sina egna rädslor.

Enligt skolverket ska våra elever få lärdom om sig själva och sin omgivning. Hur är det möjligt, om man inte lär sig mer om vår hjärna, våra känslor, beteenden och tankar? Vi anser att undervisningen inte är komplett utan psykologi.

Vi kräver
* Att regeringen aktivt jobbar för att utveckla och modernisera grundskolans ämnen genom att införa mer psykologi.
* Att regeringen utför en utredning i frågan, och undersöker huruvida psykologi i grundskolan är positivt eller inte för våra elever.

Vi har skrivit en lite längre rapport där vi mer utförligt argumenterar för psykologi i grundskolan. Denna kommer att skickas med i brevet till Gustav Fridolin.
Läs den gärna här.

SKRIV UNDER HÄR
GLÖM EJ ATT VERIFIERA ORDENTLIGT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s